Princes torta s malinama

0
852

Princes torta s malinamaPotrebno je:
1 l mleka, 250 g šećera, 8 kašika gustina, 2 žumanca, 2 vanil šećera, 250 g margarina, 2 pakovanja lisnatog testa – 4 kore, 700 ml slatke pavlake ili 500 g šlaga u prahu
600 g malina ili nekog drugog bobičastog voća (jagode, kupine, višnje, ribizle ili mix)

Priprema:
Iseći pek papir da bude veličine okrugle tacne na kojoj filujete tortu.
Lisnato testo odmrznuti na sobnoj temperaturi, staviti na izrezan papir, (posuti brašno na papir i na testo), razvući oklagijom do ivica papira, višak testa odstraniti i od njega napraviti ukrase za tortu.Ovako radimo dok ne ispečemo četiri okrugle kore, a peče se na 200 stepeni dok kore lepo ne porumene.
Pečene kore izbockati čačkalicom da malo splasnu i izadje vazduh. Ostaviti da se hlade.Od litra mleka odvojiti malo i izmešati gustin, žumanca, šećer, vanil šećer. Ostalo mleko prokuvati i u njemu zakuvati umućenu masu. Fil ostaviti da se hladi i u hladan umutiti omekšao margarin.Umutiti slatku pavlaku ili šlag.
Filovati – kora, žuti fil, maline, šlag i tako dok se ne potroši sav materijal. Ukrasiti šlagom i malinama.Ostaviti da stoji u frižideru jedan dan, a pred samo posluženje i sečenje staviti sat vremena u zamrzivač da šnite budu lepše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here